CHAPTER III – De Dood

“Tijden veranderen. Hoe Severoth ooit de onafhankelijke rebellen van Nydawin waren, zijn ze nu… dood? Hoe keizer Jorverion eerst altijd omringd was door zijn trouwe soldaten, zat hij hulpeloos vast in Groxor. Hoe Siclus en Azohr de wereld wouden overnemen, zijn ze nu opgesplitst. Hoe Saelan ooit in handen was van de machtigste steen ter wereld, hebben ze dit voor een gulle prijs verkocht. Iedereen is de afgelopen tijd druk bezig geweest.”

“Laten we bij het begin beginnen. Een geheim huwelijk tussen Caerella en Azohr. Niemand weet waar het was. Maar het gebeurde recht… voor mijn neus.  Zouden ze het door hebben gehad dat ik daar was? Zouden ze geweten hebben dat ik alles heb gezien? Ze lachten samen, ze waren blij. Ze leken… gelukkig. Het was lang geleden dat ik geluk heb gezien, of zelfs heb ervaren. Maar van deze gebeurtenis… werd ik zelfs op een moment gelukkig. Het deed me denken aan de tijden voordat deze wereld werd verwoest door wezens. Voordat dieren werden geslacht en bomen werden verbrand. Toen de natuur nog vrij was. Toen de natuur nog van mij was.”

“Hoe voor het ene paar een leven vol geluk begint, eindigd het voor de ander. Siclus en Margaery zijn daarentegen uit elkaar gegaan. Dit ging allesbehalve vredig. Margaery heerst nu zelfstandig over Reeh-Jei, maar dit ongeluk geldt niet alleen voor koppels. Saelan was nog maar net in bezit van de machtigste steen ter wereld, althans, zo ziet iedereen die steen. Saelan heeft voor een mooie prijs kristallen de steen verkocht… aan Bohldar. De dwergen zijn nooit zo blij geweest. De glinstering in hun ogen toen ze de zeldzaamste steen hadden die de wereld kan bieden was onbetaalbaar, maar… was het het waard? Wat zal dit betekenen voor Bohldar? Een periode vol geluk en vrede, of jaloerse rijken die die steen willen pakken? Rijken die Bohldar het liefst neer zien gaan? Ik weet 1 ding zeker. Koning Drohabor zal nooit en te nimmer de steen zomaar afstaan. Nu is de vraag of de andere rijken hier vrede mee hebben…”

“Ajani. Ook een nieuwe verschijning. Nog nooit van gehoord. Hij zou contact met de goden hebben, en heeft iets van een eiland… hier zouden mineralen groeien als planten? Eerlijk is eerlijk, die Ajani is een fantasierijke man. Ik heb zelfs niks meer met de goden, Ajani kan misschien daadwerkelijk een koerier van de Goden zijn… Gestuurd om het volk op Aaos te testen. Of het is slechts een ordinaire oplichter, die de 100 kristallen meeneemt en een spannende avond heeft met Samantha en Druifje. We zullen het vanzelf zien. De deal schijnt al rond te zijn… en elk staatshoofd heeft vertrouwen in hem. Ze zijn nog dommer dan ik dacht.”

“Het ei van de end-dimensie, die eerst spoorloos bleek te zijn, was in het bezit van Nydawin. Al die tijd dat de Rode Maan op zoek was… bleek hun grootste rivaal het te hebben. Ze hebben zelfs het portaal gesloten, puur om het ei te krijgen. Uiteindelijk toen bekend werd dat Nydawin in bezit is van het ei, kwam de Rode Maan langs, en door middel van hun smerige trucjes hebben ze het ei gestolen van Nydawin. Hoe lang zou het duren tot ze hun welverdiende karma krijgen? Ik help moeder natuur graag een handje, maar ik ga ervan uit dat zodra het ei uitkomt, dat de Rode Maan vanzelf ontdekt dat een draak geen wezen is om als huisdier te houden. De Rode Maan wordt een lekker diner voor de draak. De vraag is alleen, wie van de Rode Maan? Siclus en Azohr hun wegen zijn namelijk gescheiden, en Caerella is dood. Wie het ei heeft is zelfs voor mij een vraag.”

“Nog even terugkomend op Severoth.. Nouja, Severoth. Misschien heb je het al gehoord, misschien niet. Margaery was uit op kracht, nadat het uit was met Siclus. Iedereen weet dat de Odreth Stone pure kracht is. En waar komt die steen vandaan? Juist ja. Uit MIJN komeet. Ik voel me vereerd, maar het was dom van me. Toen Margaery bij de komeet kwam voor… kracht, hebben ze iets anders ontdekt. Ooit gehoord van… ruimteparasieten? Nee? Ik ook niet nee. Ik hou me bezig met natuurzaken op Aaos, en dan moet er uitgerekend op mijn komeet een.. Parasiet meereizen! Severoth is dus schijnbaar in contact gekomen met de parasiet, dit heeft ze tot een soort… ondode… rottende wezens gemaakt. Liches worden ze genoemd. Severoth is hernoemd naar Kraxios, en nu heerst Heimdallr over Kraxios. Severoth is dus niet meer langer. Maar… ondood? Alles kan dood, denk ik. Althans, dingen die gemaakt zijn door de natuur… die gemaakt zijn door mij. Horen ‘ruimteparasieten’ daar ook bij? Tijd zal het ons vertellen. Tijd zal ons alles vertellen hoe alle onrust op Aaos zal eindigen, en of dit überhaupt zal eindigen…”